fbpx

Ooglasering

Voor ooglasering kun je terecht bij IM Medical Travel. We bieden hiervoor verschillende mogelijkheden aan.

Femto LASIK methode voor ooglasering

LASIK, ook bekend als FemtoLASIK, is een zeer geavanceerde ooglaserbehandeling zonder mes. Met de Intralase Femtosecond-laser maakt de oogarts een flinterdun flapje in het hoornvlies. Vervolgens corrigeert de oogarts jouw brilsterkte en worden de ogen door de computergestuurde laser volledig gecorrigeerd. Door de zeer snelle hersteltijd zie je enkele uren na de behandeling weer helemaal scherp en ervaar je geen pijn meer. Femtolasik: 1290 Euro voor beide ogen.

Lasik stap voor stap

1. Je oog is voor de behandeling verdoofd met druppels. Je ligt op een behandeltafel. De oogarts maakt met de laser het flinterdunne flapje in het hoornvlies van jouw oog. Dat blijft aan één kant vastzitten, zodat het opzij kan worden geklapt.
2. Je wordt naar een tweede ruimte gebracht. Daar slaat de oogarts met een borsteltje of spateltje het flapje van het hoornvlies om.
3. De oogarts verwijdert in zeer korte tijd een minuscule hoeveelheid hoornvliesweefsel. De laser volgt al jouw oogbewegingen maar liefst duizend keer per seconde waardoor de trefzekerheid hoger is dan bij elke andere laser.
4. De oogarts legt het flapje van het hoornvlies weer terug.

Resultaat en risico’s

Door deze zeer verfijnde lasertechniek is de voorspelbaarheid, nauwkeurigheid en veiligheid van de LASIK-behandeling erg groot. Binnen 24 uur kun je weer goed zien en na ongeveer 6 weken is je zicht stabiel. Bij 95% van de behandelingen komen alle sterktes na één behandeling op nul uit, met een zicht van 100% (normaal) of zelfs beter dan normaal. Voor de overige 5% zorgt een nabehandeling vaak alsnog voor het gewenste resultaat. Geen enkele chirurgische ingreep is helemaal zonder risico. Ook bij ooglaseren kunnen er complicaties optreden, al is de kans hierop zeer klein.

ooglasering

PRK-ooglaserbehandelingen

PRK staat voor Photo Refractive Keratectomie. Bij deze behandeling voor ooglasering wordt het bovenste beschermlaagje van het hoornvlies (epitheel) weggehaald met alcohol of met de laser. Daarna behandelt de oogarts met de laser het hoornvlies tot de juiste sterkte is verkregen. Lasek: 1290 Euro voor beide ogen.

Correctie zonder hoornvliesflapje

LasekPRK is een betrouwbare techniek die wereldwijd wordt toegepast. De langetermijnresultaten zijn voorspelbaar en stabiel. Bij LasekPRK weken we het bovenste laagje van het hoornvlies los met alcohol en schuiven het met een borsteltje of spateltje opzij.

PRK iets voor jou?

PRK is erg geschikt voor mensen die niet in aanmerking komen voor een LASIK-behandeling omdat bijvoorbeeld hun hoornvlies te dun is om een flapje in te maken. Bij deze behandeling moet je wel een week vrij kunnen nemen van je werk of andere bezigheden om te herstellen.

PRK-ooglaseren stap voor stap:

1. Je oog is voor de behandeling verdoofd met druppels en je ligt op een behandeltafel. De oogarts verwijdert het meest oppervlakkige cellaagje van het hoornvlies met alcohol.
2. Vervolgens verwijdert de oogarts een minuscule hoeveelheid hoornvliesweefsel.
3. Na de behandeling spoelt de oogarts uw hoornvlies. Je krijgt een zachte contactlens over het hoornvlies om het oog te beschermen en om het branderige en schrale gevoel te verminderen.
4. Na 3 of 4 dagen is het bovenste laagje van het hoornvlies genezen en wordt de contactlens verwijderd.

Resultaat en risico's PRK-behandeling

De langetermijnresultaten van een PRK-behandeling zijn voorspelbaar en stabiel. De eerste week na de behandeling is je zicht nog niet zo goed. We raden aan om die week vrij te nemen. Ook autorijden is dan nog niet mogelijk. Je zicht is na ongeveer 3 maanden stabiel. Geen enkele chirurgische ingreep is helemaal zonder risico. Ook bij ooglaseren kunnen er complicaties optreden, al is de kans hierop zeer klein.

Refractieve lenswisseling (RLE)

Bij Refractieve lenswisseling (RLE) wordt door kleine incisies te maken aan de rand van het hoornvlies, de natuurlijke lens van het oog verwijderd en vervangen door siliconen of plastic lenzen. RLE wordt gebruikt om extreme bijziendheid of verziendheid te corrigeren, waardoor je minder behoefte hebt aan een leesbril of brillenglazen. Bij Staar/ Cataract wordt door laserbehandeling de lens in uw oog vervangen. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat u weer scherp ziet. Dit is de meest uitgevoerde operatie door onze professor die een van de meest gerespecteerde oogchirurgen in Turkije is.

Cosmetische oogchirurgie

Bij een bovenooglidcorrectie wordt er een klein sneetje in de plooi van uw bovenooglid gemaakt. Bij een onderooglidcorrectie wordt er een klein sneetje onder de wimperlijn gemaakt. In beide gevallen wordt de overtollige huid en, waar nodig, vet en spierweefsel verwijderd. Daarna wordt het sneetje met een fijne hechting gesloten en afgedekt met een pleister. U heeft zo geen zichtbaar litteken na de ingreep. Een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

ooglasering

Lenswissel/ RLE (Refractive Lens Exchange)

Bij een lenswissel wordt de natuurlijke ooglens vervangen door een kunstlens. Een andere naam voor deze behandeling is RLE (Refractive Lens Exchange). Er is een breed assortiment aan kunstlenzen, namelijk monofocale-, bifocale-, trifocale- en extended vision lenzen. De kunstlenzen beschikken over unieke eigenschappen waarbij uw afhankelijkheid van een bril sterk vermindert. De meest gebruikte lens is de multifocale kunstlens. Deze corrigeert het zicht op alle afstanden (dichtbij, tussenafstand en veraf).

Refractive Lens Exchange (RLE) met trifocale lens: 1650 Euro per oog.
RLE with trifocale torische lens: 1800 Euros per oog

De lenswissel-behandeling stap voor stap

Je oog wordt voor de behandeling verdoofd, vergelijkbaar met een verdoving bij de tandarts. Het duurt ongeveer 15 minuten voor de verdoving goed is ingewerkt. Omdat het helemaal verdoofd is, kun je het oog niet meer bewegen.

1. Je ligt op een behandeltafel. De arts maakt een piepklein sneetje in je oog.
2. De oogarts haalt door het sneetje je eigen lens uit het oog en plaatst de vervangende lens.
3. Het sneetje is zo klein dat het niet gehecht hoeft te worden. Zodra de lens goed vastzit, is de behandeling klaar.
4. Na een laatste controle krijg je een beschermkapje over het behandelde oog.

Is een lenswissel iets voor u?

In deze gevallen is implantatie van een lens mogelijk iets voor jou:
- Je bent ouder dan 55 en hebt een afwijking groter dan -3.00 of +1.00 dioptrie
- Je bent jonger dan 55, verziend (u hebt een plussterkte) maar ooglaseren of een voorzetlensimplantatie kan bij u niet
- Je hebt (beginnende) staar, een vertroebelde ooglens

Resultaat en bijverschijnselen

Het resultaat van een lenswissel is blijvend en kan je leven lang mee. Je zicht is na ongeveer zes weken stabiel. In ongeveer 5% van de gevallen is het resultaat met alleen een vervangende lens nog niet optimaal. Het kan zijn dat u een bijbehandeling met laser nodig hebt om helemaal scherp te zien. Geïmplanteerde lenzen brengen een aantal beperkingen en bijverschijnselen met zich mee. Deze verminderen binnen 3 tot 12 maanden, maar verdwijnen waarschijnlijk niet helemaal.

De belangrijkste bijverschijnselen bij multifocale lenzen:
- Je zult in de verte ook 's nachts goed zien, maar mogelijk zie je wel halo's of lichtkransen om lichtbronnen.
- Het leeszicht is optimaal bij goed licht. Bij de meeste typen lenzen is de afstand waarop je het beste leest ongeveer 40 cm, iets dichterbij dan normaal.
- De tussenafstand (voor het lezen van beeldscherm, bladmuziek of dashboard) wordt iets minder gecorrigeerd. Meestal is het resultaat wel voldoende, al gebruiken sommige mensen hier nog een leesbril voor bij zwak licht.

Voor alle lenstypen geldt dat ze soms een beetje zichtbaar kunnen zijn. Bij bepaalde lichtinval kan iemand anders ze zien glinsteren.

Risico’s

Een lenswissel behandeling is erg veilig. Het werkt precies hetzelfde als een staaroperatie, de meest uitgevoerde medische ingreep ter wereld. De risico's zijn dus zeer klein, maar net als bij elke medische ingreep zijn ze er wel.

Delen: