fbpx

Low Vision Lenzen

Low Vision Lenzen

Lees je deze tekst met een beeldschermloep? Je bent bijna zeker slechtziend en jouw gezichtsscherpte is minder dan 30%. Zonder Low Vision hulpmiddel zie je amper van dichtbij. De Low Vision Lens is in dit geval voor jou de beste oplossing. Het is speciaal ontwikkeld voor laag gezichtsvermogen als gevolg van beschadigingen aan de macula (het centrale deel van het netvlies). De Low Vision Lens kan jouw slechtziendheid niet oplossen, maar wel een flink stuk leesvrijheid teruggeven.

Belangrijk om te weten over Extralenzen:

  • Geschikt bij slechtziendheid
  • Als zichtscherpte maximaal 30% bedraagt en nu stabiel is
  • 1 Low Vision Lens in het beste oog
  • Pijnloze behandeling
  • Hersenentraining om te wennen aan nieuwe zicht

Wanneer ben ik geschikt voor Low Vision Lenzen?

De Low Vision Lens is een absolute aanrader als je slechtziend bent. Oogtechnisch betekent het dat je macula van mindere kwaliteit is. In het vooronderzoek kan exact bepaald worden wat voor jou werkt. Om zo optimaal mogelijk van de Low Vision Lens te kunnen genieten is het in veel gevallen het beste om de eigen ooglens weg te nemen. De ooglens veroudert, wordt troebel – in je ooglens ontstaat staar – en blokkeert steeds meer licht.

De oplossing is je natuurlijke ooglens vervangen door een dunnere kunstlens. Inderdaad, een staaroperatie. Nu niet om de troebele lens te vervangen, maar om een zo helder mogelijk beeld te creëren voor de Low Vision Lens. De Low Vision Lens komt als tweede lens voor de kunstlens.

Heb je nog geen staaroperatie gehad? Geen probleem. Het vooronderzoek kan gewoon in de kliniek plaatsvinden. Indien het advies is om eerst een staaroperatie uit te voeren, kan deze operatie worden gepland. Daarna kan de Low Vision Lens-behandeling ingepland worden.

Oefenbril

Na het vooronderzoek ga je eerst aan de slag met een oefenbril. Een speciale bril met één glas die alles vergroot op een afstand van 10 tot 15 cm. Precies zoals je de Low Vision Lens ook gaat gebruiken.

De behandeling

Met de Low Vision Lens zie je op korte afstand weer scherper. De lens vervangt jouw vergrootglas, leeslineaal of ander hulpmiddel. Zie het als een loep die ín je oog geplaatst wordt. Wel zo handig, altijd je leeshulpmiddel bij je. De Low Vision Lens wordt in één oog geplaatst. Het is zo’n speciale lens dat je ogen niet kunnen samenwerken wanneer de Low Vision Lens in allebei de ogen zou zitten. Door een vergrootglas kijk je ook maar met één oog. Het andere oog knijp je vanzelf dicht. De Low Vision Lens heeft hetzelfde principe. In het midden van de lens zit een rondje dat werkt als een loep. Wanneer je leest op korte afstand van 10 tot 15 cm kijk je door het ronde loepje. Bij andere afstanden kijk je om het rondje heen. Dat zicht verandert dus niet.

1. Verdoving: verdoving van je ogen door oogdruppels.

2. Voorbereiding: de oogarts maakt minuscuul sneetje in de zijkant van de iris. Amper 2 mm.

3. Plaatsen kunstlens: de Low Vision Lens wordt opgevouwen geïnjecteerd in je oog en op de juiste plaats gepositioneerd.

4. Herstel: sneetje geneest vanzelf.

Herstel bij Low Vision Lenzen

De behandeling duurt minder dan 10 minuten per oog. De implantatie en het herstel zijn compleet pijnloos. De uitdaging zit in het wennen aan de Low Vision Lens. Je ogen en hersenen moeten echt getraind worden aan hun nieuwe zicht. 2 tot 3 weken lang krijg je daarom een speciale training. Iedere dag teksten lezen op een afstand van 15 tot 18 cm. De nazorg duurt zolang je voor controles langs moet komen. Tot zeker 3 maanden na je behandeling kun je voor controles terecht bij de kliniek in midden Nederland. Controles zijn een belangrijk onderdeel van de nazorg na een lensimplantatie. We voeren deze uit om het herstel van jouw ogen in de gaten te houden en eventuele complicaties tijdig op te sporen.

De specialisten

ercument-bozkurt

dr. Ercument Bozkurt

Reviews

Via mijn zus kwam ik in contact met IM Medical Travel. Na een consult in Rotterdam een behandelplan mogen ontvangen van de tandarts en na akkoord kon Ilona geregeld krijgen dat ik 2 weken later kon afreizen naar Izmir.

- Arja van den Dikkenberg

Wij zijn nu voor de vierde keer naar Izmer geweest voor tandheelkundige behandelingen. Ik heb 3 implantaten laten zetten via IM medical travel en mijn vrouw heeft haar gebit laten reinigen en controleren. De begeleiding was fantastisch zowel bij het ophalen vanuit het vliegveld in Izmer naar het hotel en tussen hotel en kliniek. Een hele goede medische team heeft mij ontvangen. Van te voren werd er een Panorama foto genomen en naar aanleiding van de foto wordt een objectief behandelplan opgesteld. Via een roesje via een infuus werd ik in een sluimer toestand gebracht een positieve ervaring, ik heb geen pijn geleden. Ilona heeft alles geregeld o.a de vlucht naar Izmer en een hotel accommodatie. Over een paar maanden wordt er een brug geplaatst en een kroon.

Samengevat: Grandioos

- Ed Charleston

“Ik ben vooraf goed geïnformeerd door Ilona en zij heeft voor mij een vooronderzoek in Nederland geregeld. Mijn ogen waren geschikt voor deze implantatie en er was ruimte voor de te plaatsen lens. Ik kon kiezen wanneer ik de reis wilde plannen en kon mijn wensen voor reis en verblijf doorgeven. Verder heeft Ilona alles geregeld. Chauffeur Suleyman stond mij op te wachten op de luchthaven in Izmir en de volgende ochtend heb ik hostess Arzu ontmoet. Ze spreekt Nederlands en heeft mij begeleid tijdens het vooronderzoek met de oogarts en ook gedurende de ingreep was zij aanwezig in de ruimte om te vertalen. De operatie duurt maar 20 minuten. Het deed totaal geen pijn en ik heb er weinig van meegekregen. Enkel een klein beetje een branderig gevoel nadien. Toen ik s ’avonds mijn dicht geplakte oog voor het eerst open mocht doen, kon ik de ondertiteling op de televisie al lezen! De eerste dagen moet je vooral regelmatig druppelen. De controle was ingepland op de derde dag en duurde 15 minuten. Alles was goed. De laatste 2 dagen kon ik de mooie omgeving in Izmir goed zien.”

Lees meer

- Michel Hagedoorn
im-medical-travel-ilona-benders

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!

Ga aan de slag
met deze tips!

Bij IM Medical Travel delen we graag onze expertise en inzichten met jou.

Klaar om de eerste stap te zetten? Download onze tips en begin vandaag nog aan jouw reis naar gezondheid!