fbpx

Ooglaseren: zie jij het zitten?

ooglaseren

Bril op, bril af. Het is hetzelfde liedje iedere dag opnieuw. Je hebt de bril nodig om door te zien, maar eigenlijk zou je de bril liever kwijt dan rijk zijn. Door je ogen te laten laseren, is dit een mogelijkheid. Je wordt dan wakker en kunt direct haarscherp zien. Hoe fijn is dat?

Het laten laseren van je ogen is alleen niet iets wat je zomaar doet. Veel mensen hebben angst voor een behandeling zoals ooglaseren. Zij vinden het eigenlijk geen prettig idee om hun ogen te laten behandelen. Die angst is helemaal niet nodig. Ooglaseren is namelijk heel erg veilig!

Direct scherp zien

Door je ogen te laten laseren, kun je een sterkte-afwijking corrigeren. Dit betekent dat je na de behandeling geen lenzen of bril meer nodig hebt en je kunt zien alsof er nooit een afwijking geweest is. Je zicht is natuurlijk essentieel: je laat niet zomaar iets aan je ogen doen. Ooglaseren vormt voor mensen nog weleens een drempel. Dit weten de artsen die de behandeling uitvoeren ook. Bedenk: zij vinden het net zo belangrijk dat de behandeling goed verloopt als jijzelf! De technologie voor het laseren van ogen is over de jaren heen bovendien steeds verder verfijnd. De ingreep behoort nu zelfs tot een van de meest veilige medische ingrepen die je kunt uit laten voeren.

Ooglaseren gedurende een medische reis

De behandeling gaat niet zomaar van start. Je begint met een vooronderzoek in Nederland om te kijken of je ogen geschikt zijn en of het beloofde resultaat behaald kan worden. Alle seinen op groen? Dan kan IM Medical Travel een medische reis reserveren voor jou, om de behandeling uit te laten voeren in de hoogwaardige kliniek in Izmir aan de westkust van Turkije. Hier wordt de behandeling zorgvuldig uitgevoerd. Met speciale oogdruppels worden je ogen voorafgaand aan de behandeling verdoofd. Je ervaart gedurende de behandeling dus geen pijn. Wel een kleine kanttekening: het gaat om een chirurgische ingreep en deze is nooit volledig zonder risico. In het overgrote deel van de behandelingen treden er geen complicaties op en in het heel kleine deel waar dit wel het geval was, waren de complicaties op korte termijn.

Definitief resultaat

Na de behandeling zullen je ogen even moeten herstellen. Maar zodra dit achter de rug is, kun je iedere dag genieten van het resultaat. Het resultaat van het laseren is namelijk definitief. Dit betekent dat je vanaf het moment dat je ogen helemaal hersteld zijn van de behandeling zonder problemen scherp kunt zien. Het is alsof je de wereld door een hele nieuwe bril kunt bekijken. Maar dan juist zonder dat je een bril op hebt!

Het verhaal van Jos (36)

Ik droeg al jaren contactlenzen. Hoewel ik het prettig vond dat ik ze door de dag heen amper voelde, was het toch niet de beste oplossing. Steeds de lenzen in- en uitdoen, de lenzen schoonmaken, regelmatige controles… het was eigenlijk wel veel gedoe om simpelweg te kunnen zien.

Die angst voor ooglaseren ken ik zeker. Ik dacht steeds: wat als er iets misgaat? Gelukkig kon ik via IM Medical een vooronderzoek in Nederland laten doen voordat ik naar Turkije vertrok. Zo wist ik dat mijn ogen geschikt waren en bovendien kon ik al mijn vragen stellen. Wat bleek? Al mijn zenuwen bleken totaal niet nodig te zijn. Dat heeft mijn rust weer kunnen herstellen. Via IM Medical Travel heb ik vervolgens de behandeling gehad in Turkije. Hiervoor gingen we naar de kliniek in Izmir. Ik heb alles als heel prettig ervaren. En vooral: ik kan weer zien. Gewoon zonder lenzen, zonder bril. Dat is een heel apart maar vooral fijn gevoel dat ik iedereen zou kunnen aanraden!

Over IM Medical Travel

IM Medical Travel is opgericht door Ilona Benders, nadat ze twaalf jaar werkzaam is geweest in de medische sector in Turkije. Ilona is gespecialiseerd in medische en cosmetische behandelingen en spreekt de Turkse taal vloeiend.

Door de ervaring die ze heeft opgedaan in Turkije, kan ze haar cliënten voorzien van de beste klinieken en specialisten. IM Medical Travel biedt medische reizen aan, zodat mensen behandelingen kunnen afnemen die betaalbaar zijn én op kwalitatief hoog niveau. Bij sommige mensen bestaat een zekere angst om naar het buitenland te gaan voor een behandeling. Onterecht, want de lagere prijzen zeggen niets over het niveau van de zorg.

Dit artikel verscheen eerder in ForYou Magazine Den Haag

Delen: