fbpx

"Ik heb mijn bril direct weggegooid!"

Happy,White,Woman,With,Gorgeous,Hairstyle,Sitting,On,Window,Sill.

"Ik heb mijn bril direct weggegooid!"

Marije (27) heeft na jaren klunzen met haar zicht de keuze gemaakt voor een laserbehandeling. Ze was ongelukkig van hoe ze eruit zag met een bril en kon niet overweg met lenzen. Wat moet je dan? Laseren natuurlijk!

Jong begonnen

'Als kind zag ik al slecht. Al zo lang als ik me kan herinneren had ik een brilletje. Ik heb dus altijd al slechte ogen gehad. Ik werd ouder en veranderde, maar de bril bleef. De eerste keer dat ik me er echt aan begon te irriteren was in de pubertijd. Natuurlijk ga je dan al een boel veranderingen door. Ik had ontzettend last van acne in mijn gezicht, een beugel en dan óók nog die bril. Ik vond het echt vreselijk. Ik keek dan naar foto's van mezelf en werd er ongelukkig van. Foto's meed ik sowieso, als het even een beetje kon.'

Experimenteren

'Toen ik wat ouder werd heb ik ook wel andere dingen geprobeerd, bijvoorbeeld lenzen. Ook dat was het niet helemaal voor mij. Die dingen zijn natuurlijk hartstikke pietluttig en ik raakte ze té vaak kwijt. Dan vielen ze weer van mijn vinger in de wasbak. Ook vond ik ze helemaal niet fijn zitten. Aan het einde van de dag kon ik mijn ogen wel uitkrabben, zo droog en geïrriteerd waren ze. Nee, lenzen waren voor mij ook niet de oplossing.'

Een tip

'Bij een verjaardag had ik het er met een nicht over: dat ik mijn bril zo zat was. Zij had jaren terug terug een laserbehandeling aan haar ogen laten doen. Zij had ongeveer eenzelfde verhaal. Altijd een bril gedragen en niks werkte echt voor haar. Zij was ontzettend te spreken over de behandeling. Haar ogen werkten nu perfect en ze hoefde nergens meer rekening mee te houden. Dat klonk als dé oplossing voor mij dus ik ben me na de verjaardag direct gaan verdiepen. Ik heb tot in de late uurtjes achter mijn bureau gezeten die nacht, omdat ik zoveel informatie had opgezocht over de behandelingen, haha!'

Het prijskaartje

'Wat ik al snel ontdekte in mijn research, was dat ooglaserbehandelingen in Nederland best wel aan de prijs zijn. Dat deed me wel twijfelen. Ik was echt wel bereid om in mijn ogen te investeren, maar waarom was het in andere landen dan zoveel goedkoper? Mijn nicht had het op vakantie in Turkije laten doen, en die was zoveel minder kwijt! Met deze kennis ben ik op zoek gegaan naar precies zoiets: een behandeling in het buitenland. Zo kwam ik bij IM Medical Travel terecht. Ik werd al snel gerustgesteld: dat het in het buitenland gebeurde deed niks af aan de kwaliteit van de behandeling. Dat had gewoon te maken met de arbeidskosten en de kosten van de nodige instrumenten: die zijn daar gewoon lager. De keuze was daarna snel voor mij gemaakt.'

Op reis!

'Na informatie te verzamelen en een intake in Nederland, vertrok ik dan! In Turkije werd ik volledig begeleid, zodat ik geen problemen had met de taal. De behandeling viel me ontzettend mee! Het was voorbij voordat ik het doorhad. Daarna heb ik mijn ogen veel rust moeten geven. Overal een zonnebril dragen en geen make-up op. In die tijd heb ik heerlijk kunnen genieten van het Turkse weer, de cultuur en het eten. Zo'n reis had ik zelf nooit afgelegd!'

Terug thuis

Toen ik thuiskwam was ik zielsgelukkig. Ik kon goed zien en was niet meer elke dag bezig met hoe ik eruit zag. Ik heb mijn oude bril onmiddellijk weggegooid, haha! Misschien wat zonde, maar wat voelde het heerlijk! Nu, twee jaar later, geniet ik nog steeds optimaal van het resultaat. Elke dag kan ik wel een dansje doen als ik in de spiegel kijk - zonder bril.

Delen: