fbpx

Haarfijn, fijn haar

haarfijn-fijn-haar

Met angst in je hart grijp je naar je haarborstel. Je weet dat het moet, maar als je het kon laten... Het knaagt aan je: het gevoel dat er meer haar uit je hoofd komt dan dat er nieuw haar groeit.

Overmatig haarverlies kan je zelfvertrouwen behoorlijk beschadigen. Misschien zie je je haarlijn steeds verder naar achteren schuiven of krijg je een toch wel érg dunne plek op je kruin. Zonde, want je haar werkt vaak als indicator voor je leeftijd en dan zijn die kale plekken niet je beste vriend.

Haaruitval

Het verlies van je bos haar is tot op bepaalde hoogte normaal. Gemiddeld verlies je 50-120 haren per dag. Er zijn ontzettend veel oorzaken waarom je last kunt krijgen van haarverlies. Dit kan komen door ouderdom, medicijngebruik, stress of andere dingen die zwaar wegen op je lichaam. De meest voorkomende oorzaak is erfelijke haaruitval. Werd je vader dus vroeg kaal of kreeg je moeder snel dun haar, dan zit de kans er dik in dat dit bij jou ook het geval is.

Producten

Je hebt alles al geprobeerd. Dure haarproducten of dubieuze smeerseltjes en kuurtjes. Helaas is er geen tovermiddel om je haar terug te laten groeien. Er bestaan middeltjes om het haar dikker te laten lijken, maar dit effect is vaak tijdelijk of stopt direct zodra je stopt met het gebruiken van dit product.

Haartransplantatie

Er zijn verschillende manieren om jouw wilde lokken terug te krijgen. Een haartransplantatie helpt jou je haarlijn te herstellen of geeft je een vollere bos haar. Kies je voor deze behandeling, dan zul je een persoonlijk advies en consult krijgen. Na een paar maanden gaan de haartjes groeien en na ongeveer een jaar zul je het uiteindelijke resultaat zien. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk.

FUE Methode

Bij deze methode van haartransplantatie worden de haarzakjes verwijderd, in een groeivloeistof geplaatst en vervolgens teruggezet in het gebied waar jij vol haar wilt hebben. Het gebied wordt plaatselijk verdoofd, waardoor jij geen last hoeft te ondervinden van de behandeling. Er blijven minimaal wondjes achter, waardoor het gebied snel geneest.

FUT Methode

In tegenstelling tot de FUE methode, hoeft het hoofd niet geschoren te worden, waardoor deze behandeling goed geschikt is voor zij die het haar lang dragen. Ook bij deze behandeling wordt het gebied lokaal verdoofd. Je voelt dus niks van de behandeling. In het huidoppervlakten worden kleine incisies gemaakt, waar de haarzakjes in worden geplaatst.

Turkije

Twijfels bij behandelingen in het buitenland? Absoluut niet nodig! Als je goed research doet, zul je zien dat deze vaak goed en voordelig zijn. Het consult en de controle zullen plaats vinden in Nederland en voor de behandeling kun je gemakkelijk afreizen naar het zonnige Turkije. Win-win, dus!

Andere behandelingen

Andere behandelingen waar je bij IM Medical Travel voor terecht kan zijn:

Tandheelkunde

IM Medical Travel biedt ook reizen aan gericht op tandheelkunde. Er zijn verschillende typen behandelingen die kunnen worden uitgevoerd. Voorbeelden hiervan zijn implantaten, kronen, bruggen, facings, (klik)prothese (all-on-4 en all-on-6), complete gebitsrenovatie en tanden bleken.

Cosmetische behandelingen

Een ooglidcorrectie is een populaire en toegankelijke cosmetische ingreep die de specialisten van IM Medical Travel kunnen uitvoeren. Ook een wenkbrauw- of voorhoofdlift behoort tot de mogelijkheden.

Ooglasering

Door de innovatieve technologie, kun je veilig en goed een ooglaserbehandeling laten doen, waardoor lenzen of een bril overbodig worden.

De ervaring van... Bob

'Op mijn 38ste zag ik het: dat ik een halve draai maakte in de spiegel en die kale plek achter op mijn hoofd zag zitten. Vreselijk vond ik het. Ik kon nergens anders meer aan denken. Ik ging petjes en hoeden dragen om het te verbergen, maar zo leuk vond ik dat niet. Via een collega kwam ik bij IM Medical Travel terecht voor een haartransplantatie. Ik had het me niet beter kunnen voorstellen: een vakantie gecombineerd met een haartransplantatie. Een jaar later kijk ik er tevreden op terug. Ik heb goed kunnen ontspannen en heb nu mijn volle haardos terug. Nee, ik zou het niet anders gedaan hebben.'

Over IM Medical Travel

IM Medical Travel is opgericht door Ilona Benders, nadat ze twaalf jaar werkzaam is geweest in de medische sector in Turkije. Ilona is gespecialiseerd in medische en cosmetische behandelingen en spreekt de Turkse taal vloeiend. Door de ervaring die ze heeft opgedaan in Turkije, kan ze haar cliënten voorzien van de beste klinieken en specialisten. IM Medical Travel biedt medische reizen aan, zodat mensen behandelingen kunnen afnemen die betaalbaar zijn én op kwalitatief hoog niveau. Bij sommige mensen bestaat een zekere angst om naar het buitenland te gaan voor een behandeling. Onterecht, want de lagere prijzen zeggen niets over het niveau van de zorg.

Dit artikel verscheen eerder in ForYou Magazine Amsterdam.

Delen: