fbpx

Cosmetische behandelingen

Je kunt voor cosmetische behandelingen terecht bij IM Medical Travel. We voeren de volgende behandelingen uit:

- Bovenooglidcorrectie
- Onderooglidcorrectie
- Wenkbrauwlift
- Voorhoofdlift

Bovenooglidcorrectie

Zie je in de spiegel een vermoeide blik? Dat kan heel vervelend zijn – zeker als je je niet moe vóelt. Een ooglidcorrectie brengt die uitgeruste, frisse oogopslag van vroeger weer terug. Met een onder- en/of bovenooglidcorrectie zie je zeer snel resultaat. Zelfs eventuele hoofdpijnklachten kunnen worden verminderd.

Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep, maar met een groot resultaat: je kijkt weer met open blik de wereld in. Hoe fijn is het als die hoofdpijn verdwijnt, je gezichtsveld groter wordt, je make-up weer blijft zitten en als anderen zeggen: wat zie je er uitgerust uit! Dat is wat een ooglidcorrectie voor je kan doen.

De behandeling

Voor de behandeling worden er een aantal foto’s gemaakt voor in het medisch dossier. Vervolgens krijg je een plaatselijke verdoving. De injecties hiervoor kunnen even pijnlijk zijn, maar daarna voel je van de behandeling niets. Soms kan een ooglidcorrectie ook onder “een roesje” worden uitgevoerd. Het gebeurt zoals jij het prettig vindt. Want bij onze specialisten ben je in goede handen.

De plastisch chirurg tekent op het bovenste ooglid nauwkeurig aan hoeveel huid er verwijderd moet worden. Dan snijdt hij een reepje huid weg. Soms wordt er ook een stukje van de oogkringspier weggenomen. Zit er te veel vet, dan wordt dat ook verwijderd. Na de ingreep worden de kleine bloedvaatjes vaatjes dichtgebrand en het sneetje weer gehecht. De oogomgeving wordt meteen gekoeld, om zwelling zoveel mogelijk tegen te gaan.

De nazorg

Na de operatie wordt je na circa 30 minuten koelen terug naar het hotel gebracht. De eerste dagen zijn je ogen gezwollen en blauw. Goed en regelmatig koelen helpt daartegen. Na een week mogen de hechtingen eruit en ben je meestal wel weer toonbaar. Soms blijft de huid nog langer rood zien; vooral bij een dunne huid kan dit wel enkele maanden duren. Een bovenooglidcorrectie geeft in de regel weinig napijn. Heb je toch last, neem dan een paracetamol. Het resultaat is na het wegtrekken van de zwelling al goed te zien. Het uiteindelijke resultaat is na enkele maanden zichtbaar.

Risico's

Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, trombose, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Een specifieke complicatie bij een ooglidcorrectie is dat je tijdelijk last kunt hebben van droge ogen na de operatie. Dit is eenvoudig te verhelpen met druppeltjes.

cosmetische behandelingen

Onderooglidcorrectie

Wanneer je erg last hebt van wallen, zie je er al snel vermoeid uit. Verslapte onderoogleden of wallen geven je een vermoeide uitstraling. Dat kan erg storend zijn. Gelukkig kunnen we dit met een onderooglidcorrectie eenvoudig verhelpen.

De behandeling

Voor de behandeling worden er een aantal foto’s gemaakt voor in het medisch dossier. Meestal vindt de ingreep plaats onder sedatie of narcose. Bij een kleine hoeveelheid huidoverschot kan het onder plaatselijke verdoving.

Heb je last van vetwallen, dan kan het teveel aan uitpuilend vet onder de ogen worden weggehaald. Dit gaat via het slijmvlies aan de binnenkant van het ooglid. Voordeel hiervan is dat er geen zichtbare littekens ontstaan. Het sneetje (de incisie) hoeft namelijk niet gehecht te worden. Bij huidzakjes wordt het te veel aan losse huid verwijderd. Met een sneetje vlak onder de wimperrand. Een klein litteken blijft dan wel zichtbaar, maar dit is uiteraard zo minimaal mogelijk.

De nazorg

Wanneer je rustig bent bijgekomen van de operatie word je teruggebracht naar het hotel. De eerste dagen zijn je ogen gezwollen en blauw. Goed en regelmatig koelen helpt daartegen. Na een week mogen de hechtingen eruit en ben je meestal wel weer toonbaar. Soms blijft de huid nog langer rood zien; vooral bij een dunne huid kan dit wel enkele maanden duren. Een onderooglidcorrectie geeft in de regel weinig napijn. Eventueel kun je een paracetamol nemen tegen mogelijke pijn.

Het resultaat is na het wegtrekken van de zwelling al goed te zien. Het uiteindelijke resultaat is na enkele maanden zichtbaar.

Risico's

Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, trombose, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de sedatie of de narcose.

Een specifieke complicatie bij een ooglidcorrectie is dat je tijdelijk last kunt hebben van droge ogen na de operatie. Dit is eenvoudig te verhelpen met druppeltjes.

Wenkbrauwlift

Heb je last van hangende wenkbrauwen? Heb je een vermoeide, boze uitdrukking en een beperkt gezichtsveld? Ben je hierdoor de hele dag bezig met het optillen van je wenkbrauwen? Een wenkbrauwlift verhelpt dit probleem. Bij deze ingreep wordt een reep huid boven de wenkbrauw verwijderd waardoor de wenkbrauwen hoger komen te staan.

Behandeling

Voor de behandeling worden er een aantal foto’s gemaakt voor in het medisch dossier. Een wenkbrauwlift wordt meestal onder plaatselijke verdoving gedaan. Mocht je liever een roesje willen, is dat ook geen probleem.

Er wordt een sneetje van ongeveer vijf centimeter vlak boven elke wenkbrauw gemaakt. Vervolgens wordt de huid onderhuids losgemaakt tot aan de onderkant van de wenkbrauw. De huid wordt nu glad en strak getrokken totdat de wenkbrauw op de juiste hoogte ligt. Het teveel aan huid wordt verwijderd en het sneetje wordt gehecht. De ingreep duurt maximaal één uur.

Nazorg

Na de ingreep wordt je weer teruggebracht naar het hotel. Na 5 dagen ziet de specialist je graag even terug voor een controlebezoek. De wondjes worden na de ingreep gehecht en afgeplakt met watervaste pleisters. Na twee weken kunnen de hechtingen worden verwijderd. De overige onderhuidse hechtingen lossen na verloop van tijd vanzelf op.

De dag na de ingreep mag je alweer kort douchen. Je wenkbrauwen zullen nog een poosje blauw en gezwollen zijn. Deze zwelling verdwijnt vanzelf binnen een of twee weken. De blauwe plekken kunnen vanuit de wenkbrauwen naar beneden zakken en afhankelijk van de intensiteit een tot vier weken zichtbaar zijn. Ook kun je enkele dagen na de ingreep last hebben van hoofdpijn.

Een wenkbrauwlift geeft in de regel weinig napijn. Heb je toch last, neem dan één van de door de specialist voorgeschreven pijnstillers. Na een wenkbrauwlift moet je het enkele dagen wat rustiger aan doen, zodat je lichaam tijd heeft om te herstellen. De meeste mensen gaan na een paar dagen weer aan het werk.

Risico's

Elke ingreep brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, verstoorde wondgenezing of een nabloeding.

Specifieke complicaties bij een wenkbrauwlift zijn asymmetrie (die meestal vooraf ook al bestaat), vorming van verdikte littekens en tijdelijke gevoelloosheid in een deel net boven de wenkbrauw. Wanneer je voor en na de behandeling niet enkele weken stopt met roken, is de kans op een infectie of verstoorde wondgenezing duidelijk vergroot.

cosmetische behandelingen

Voorhoofdlift

Heb je een vermoeide, boze uitdrukking en een beperkt gezichtsveld? Daarbij heb je vaak ook last van hoofdpijn. Dit is ontzettend vervelend en hierdoor ben je de hele dag bezig met het optillen van je wenkbrauwen. Een voorhoofdslift lost dit probleem op. Door het botvlies aan te trekken gaan je wenkbrauwen omhoog. Het resultaat? Een uitgeruste uitdrukking zonder hangende wenkbrauwen.

Behandeling

Voor de behandeling worden er een aantal foto’s gemaakt voor in het medisch dossier. Een voorhoofdslift wordt onder narcose of onder een “roesje” uitgevoerd. Eerst wordt de huid plaatselijk opgespoten met een speciale vloeistof die het bloedverlies sterk vermindert. Dan worden aan beide zijden van het voorhoofd drie kleine sneetjes van één centimeter in de haargrens gemaakt. Via deze sneetjes worden een kleine camera en instrumenten ingebracht. Nu kan het botvlies onder de spieren van het voorhoofd worden losgemaakt; de verschillende gevoelszenuwen worden zo gespaard. Door het botvlies aan te trekken gaan de wenkbrauwen omhoog. Als de wenkbrauwen op de goede en natuurlijke hoogte zijn gebracht wordt het botvlies tijdelijk in deze stand vastgezet met meestal oplosbare hechtingen. Het botvlies groeit hierna snel weer vast aan het bot. De ingreep duurt ongeveer één uur, afhankelijk van de uitgebreidheid.

Nazorg

Enkele uren na de ingreep wordt je teruggebracht naar het hotel. De dag na de ingreep mag je alweer kort douchen. De hechtingen worden verwijderd tijdens de controle na een week. De overige onderhuidse hechtingen lossen na verloop van tijd op. Na een week kun je weer gewoon douchen of in bad.

Je voorhoofd zal nog een poosje blauw en gezwollen zijn. Deze zwelling verdwijnt vanzelf binnen een of twee weken. De blauwe plekken kunnen vanuit het voorhoofd naar beneden zakken en kunnen afhankelijk van de intensiteit een tot vier weken zichtbaar zijn. Ook kun je enkele dagen na de ingreep last hebben van hoofdpijn.

Na een voorhoofdslift moet je enkele dagen rust nemen zodat je lichaam tijd heeft om te herstellen. Pas na een week mag je lichte werkzaamheden hervatten, maar daarbij mag je niet bukken. Met zware lichamelijke inspanning of zwaar tillen moet je minimaal een maand wachten. De meeste mensen gaan na tien dagen weer aan het werk. Een voorhoofdslift geeft in de regel weinig napijn, mede door de pijnbestrijding voorafgaand aan de behandeling. Heb je toch last, neem dan één van de door de specialist voorgeschreven pijnstillers.

Risico's

Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, trombose, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

Specifieke complicaties bij een voorhoofdslift zijn de beschadiging van zenuwen in het gezicht, asymmetrie (die meestal vooraf ook al bestaat), haarverlies, vorming van verdikte littekens en blijvende gevoelloosheid in een deel van het voorhoofd. Wanneer je voor en na de behandeling niet enkele weken stopt met roken, kan de wondgenezing verstoord zijn en daarmee kan ook het uiteindelijke resultaat minder fraai zijn.

We staan voor je klaar

Voor alle behandelingen geldt dat we tijdens de eindcontrole op een van de consultatiedagen foto’s maken voor in je medische dossier. Zowel IM Medical Travel als onze hostess ter plaatse zijn 24/7 bereikbaar voor vragen of als je je zorgen maakt over je herstel.

Delen: