fbpx

Alles wat je wilt weten over... ooglaseren!

ooglaseren

Het blijft elke dag een dilemma: doe ik mijn lenzen in of kies ik vandaag voor mijn bril? Eigenlijk heb je geen zin om je lenzen in te doen, want je hebt gisteren net iets te veel gehuild bij die aangrijpende film, waardoor je ogen nog steeds prikken. Maar je buienradar zegt dat het de hele dag gaat regenen en alsmaar je bril blijven poetsen… tja, daar heb je ook niet echt zin in. Het liefst wilde je dat je gewoon een ochtend wakker zou worden en dat je zo, poef, je zicht helemaal perfect is. Wat een mooie droom… of toch niet! Deze droom kan namelijk je realiteit worden.

Is ooglaseren geschikt voor jou?

Je hebt er vast al wel eens van gehoord: ooglaseren. Dit is een behandeling die het mogelijk maakt definitief afscheid te nemen van je lenzen of je bril. Je sterkte wordt naar 0 teruggebracht: volledig scherp zicht. Wel is het zo dat veel mensen een behandeling in hun ogen geen prettig idee vinden. Logisch. Je zicht is kostbaar, je wilt niet dat daar iets mee gebeurt. Toch is een oogbehandeling een veilige behandeling. Door lang ontwikkelde en geteste technologie is het risico op complicaties erg laag. Laten we daarom iets dieper op ingaan.

Vooronderzoek

Geen enkele arts zal je halsoverkop de behandelkamer in sturen. Zeker bij ooglaseren is het belangrijk om van tevoren onderzoek te doen of je ogen geschikt zijn voor de behandeling. Vooraf krijg je altijd een uitgebreid oogonderzoek waarbij veel verschillende metingen gedaan worden, om zeker te weten of je ogen geschikt zijn voor de behandeling. Hiervoor zijn een aantal punten van belang. Ten eerste moet je minstens een jaar stabiel zicht hebben gehad. Wanneer je ogen zich nog ontwikkelen, vaak tot je 18e, is deze behandeling dus minder geschikt. Ten tweede moeten je ogen binnen een bepaalde marge zitten qua sterkte en mogelijke cilinderafwijking.

Over de behandeling

Hoe verloopt de behandeling? Eerst worden met speciale druppels je ogen verdoofd. Hier merk je niets van. Bij deze behandeling verwijdert de oogarts met een laser een minuscuul deel van je hoornvliesweefsel. Hierdoor wordt de sterkte van je oog gecorrigeerd. Zo kan de laser ervoor zorgen dat je sterkte op nul gebracht wordt: je kunt zonder bril of lenzen scherp kijken.

Altijd scherp zicht?

Wist je dat niet iedereen zonder bril of lenzen even scherp ziet? Gemiddeld hebben mensen 100% zicht. Het kan alleen zijn dat je hier boven zit. Wanneer je 120% zicht hebt, betekent dit dat je ongeveer 20% verder kunt scherp kunt kijken dan mensen met 100% zicht. Dit is waarom de meeste mensen met een bril verder scherp kunnen zien dan met lenzen: het zicht met een bril is vaak iets beter. Na een ooglaserbehandeling hebben 95% van de mensen een sterkte van nul en zicht van minstens 100%.

Wat zijn de risico’s?

Is het echt veilig of is het eerder een gevalletje door het oog van de naald? Er moet natuurlijk worden erkend dat bij elke medische ingreep risico’s komen kijken. Dat is nou eenmaal zo! Maar als je kijkt naar de kans dat er complicaties optreden, die is zeer klein. Het vooronderzoek zorgt ervoor dat de arts zeker weet dat je ogen geschikt zijn om te laseren. Dit heeft het gevolg dat de kans op complicaties tijdens de behandeling minimaal is. Maar ja, het zorgt er ook voor dat het kan gebeuren dat je ogen niet geschikt zijn om te laseren.

Nacontroles

Goede nazorg is bij ooglaseren erg belangrijk. Nogmaals, de kans op complicaties is erg klein. Maar mocht er iets voorkomen, is het belangrijk om het vroeg te signaleren. Regelmatige nacontroles zorgen ervoor dat de arts je ogen goed in de gaten kan houden. Meestal vinden er minstens 4 nacontroles plaats. Mocht het nodig zijn, kan er nog een nabehandeling plaatsvinden. Dit is het geval wanneer de sterkte nog niet helemaal voldoende is. In veruit de meeste gevallen is er geen nabehandeling nodig.

De beste zorg voor je ogen

IM Medical Travel zorgt ervoor dat de oogbehandeling op de beste manier verloopt. Met een uitgebreid vooronderzoek wordt bepaald of je ogen geschikt zijn voor de behandeling. De behandeling zelf wordt uitgevoerd in Izmir in Turkije. IM Medical Travel zorgt niet alleen voor de reis, maar ook voor de reis, het verblijf en de transfers in Izmir zelf. Hier kan de behandeling met de grootste zorg en aandacht uitgevoerd worden. Precies zoals je bij je ogen kunt verwachten. Neem hier contact op!

Delen: